Korea maalikunstniku liikmete näitus 04.12-22.12.2023

Detsembris peetakse Tallinna Õpetajate Majas Victor Jeon´i eestvõttel Lõuna-Koreast pärit maalikunstnike ühingu 12 liikme kunstiteoste näitust. Grupinäitusel on esindatud üheksa kunstniku tööd: Oh Jeong Suk Lee Young Sook Seo Jeong A Im Jeong Suk Kang Shin A Park Pil Young Kim Chan Ju Park Hyun Ok Kim Jung Yeon   Ja kolme kunstniku poolt on… Loe rohkem »

Pelgulinna Gümnaasiumi 11. ja 12. klasside õpilastööde näitus: “Suvi”

Olete oodatud Tallinna Õpetajate Maja galeriisse vaatama Pelgulinna Gümnaasiumi 11. ja 12. klassi kunstisuuna õpilaste maale ja joonistusi. Kõik tööd on valminud sel suvel ja kooli kunsti suvepraktika kursuse raames. Joonistasime ja maalisime Pelgulinna tänavatel, Läänemaal Villem Madise villas, Alatskivil, Kakumäe sadamas, Lasnamäel, Tallinna vanalinnas ja kodude ümbruses. Uurisime värske pilguga erinevaid Tallinna ja Eesti… Loe rohkem »

Eestimaa Rahvuste Ühenduse kunstnike näitus Tallinna Õpetajate Majas 14.09.–10.10.2023

  Eestimaa Rahvuste Ühenduse kunstnike näitus Õpetajate Majas 14.09. – 10.10.2023   Anna Daniela Rodgers (Leedu kunstnik) Inge Teslikova (Rannarootslaste kunstnik) Zhanna Toht (Mari kunstnik) Gunta Randla (Läti kunstnik) Šamil Alijev (Aserbaidžaani kunstnik) Nina Honcharuk (Ukraina kunstnik)   Näitus on valminud tänu Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti toetusele. Näituse korraldaja: Eestimaa Rahvuste Ühendus Näitus jääb avatuks… Loe rohkem »

Tallinna Kopli Ametikooli õpilastööde näitus „Käsitöös peitub vägi“

Tallinna Õpetajate Maja galeriis on võimalik näha Tallinna Kopli Ametikooli käsitöö suuna õpilaste töid, mis on valminud kangakudumise, sepa-, tekstiil-, nahk- ja puukäsitöö eriala tundides. Kuigi kooli käsitöö erialade õpilaste seas on väga erinevas vanuses inimesi, siis valdav enamus on noored, kes vanematelt kaaslastelt elutarkust ammutavad ja läbi selle ka käsitööd rohkem väärtustavad. Juhendajateks on… Loe rohkem »

Eksklusiivsete lõhnade ja maalide näitus: “Amber Wings”

Kuni mai lõpuni saab Tallinna Õpetajate Maja galeriis vaadata näitust „Merevaigust tiivad“, kus põimuvad Rita Talalaeva ja Pavel Seliunini maalid ja Olha Avdieieva parfümeeria. Saab näha eksklusiivset lõhnakollektsiooni ja disainerehteid ning parfüümidest inspireeritud maale. Külastajad saavad kohtuda asjatundliku parfümeeri ja kunstnikega ning õppida palju põnevat. Kõik näitusel olevad lõhnad ja esemed on ainulaadsed ning neid… Loe rohkem »

Evi Tihemets-Viirese ja Epp Viirese teoste näitus “PÜHENDUS UKRAINALE. KEVADE HINGUS” Tallinna Õpetajate Majas. 04.04 – 28.04.2023

Evi Tihemets-Viires (sündinud 1932, lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi 1958.aastal) on silmapaistev eesti graafik, Kristjan Raua ja Eduard Wiiralti preemiate laureaat, kes valdab suurepäraselt nii sügavtrükitehnikaid kui ka litograafiat ning on värvilise graafika, eriti värvilito kauaaegne meisterlik viljeleja. Värvilise graafika kõrval on teda juba 1960.aastatel köitnud ka maalikunst. Viimastel aastatel on kunstiavalikkus avastanud selle tahu tema… Loe rohkem »

Eve Viidalepa akvarellmaalinäitus 01.03 – 17.03.2023

Kes on see, kes minus loob. Eks ikka meie nähtamatu allikas, kogub ja korjab, et oluline pinnale tõuseks ja omanäoliseks kunstiväljenduseks vormitaks – kes muu, kui sisemine looja loob…… Muutused identiteedis viivad edasi – Eve Viidalepa töö praegune periood on uurida, mida ta alateadlikult naudib graafikas/joones/ või maalis-, akvarellis…… ja info seestpoolt välja, et ideed… Loe rohkem »

Toomas Pikhofi näitus “MA PÕLEN. Suudlemata suudlused” 05.01 – 26.02.2023

Toomas Pikhofi maalide seeria tutvustab tundeid ja emotsioone, mis on jäädvustatud abstraktsetesse akrüülmaalidesse. Kunstnik on näituse teele saatnud sõnumiga: „Armastus on pärit sinu seest. Armastus ei tähenda omamist, vajamist, kontrollimist, saavutamist või millegi saamist. Sa ise ja teised inimesed tunnetavad sinu armastust, sest see on energia, mis kiirgab sind ennast. See energia on vabastatud läbi sinu… Loe rohkem »