Tiiu Piiburi näitus “Abstraktsionism ja kujutava kunsti sümbioos” 5.12 kuni 31.12 Tallinna Õpetajate Maja galeriis

Detsembri kuu vältel näeb Tallinna Õpetajate Maja galeriis Tiiu Piiburi näitust “Abstraktsionism ja kujutava kunsti sümbioos”   Maalid on õli tehnikas ja valminud kogu loomingu perioodi vältel. Siin on vaid murdosa nendest teostest mis on sündinud erilises seisundis olles. Loomekoridoris kogen aja ja ruumi suhteliselt suhtelisust, kõik on subjektiivne ja täidetud kohalolu ainu hetkega mis… Loe rohkem »

Ukraina lapskunstnik Sasha Putrya (1977-1989) tööde näitus “Sasha Putrya kaunis maailm” 05.11-30.11.2022

Nooruke Ukraina kunstnik Sashenka Putrya sündis Ukrainas Poltava linnas 2. detsembril 1977 ja lahkus elust 24. jaanuaril 1989 raske haiguse tagajärjel kõigest 11 aastasena. Tema loominguline pärand on tohutu: 2280 joonistust ja kompositsiooni. Aastail 1989 kuni 2021 toimus enam kui 230 Sasha Putrya personaalnäitust 11 riigis. Eestis eksponeeritakse tema töid esmakordselt. Sasha püüdis oma kunstiga… Loe rohkem »

Eesti Moekunstnike Ühenduse aastanäitus “PEALT ÜKS – SEEST TEINE” 5.10 – 31.10.2022

Oktoobris on Õpetajate Maja galeriis avatud Eesti Moekunstnike Ühenduse aastanäitus “PEALT ÜKS – SEEST TEINE“. Näitus analüüsib eetilist ja moraalset allakäiku tänapäeva maailmas. Kui siiani on tavaline olnud petmine lähisuhetes, siis nüüd oleme liikunud olukorda, kus meile valetavad ka avaliku elu tegelased, keda peaksime usaldama. Meedia abil tekitatakse nii hirme kui ihasid, et käituksime nii,… Loe rohkem »

Tiia Külv kunstistuudio näitus “Igaüks maalib omaette” 1.-30.08.2022

Pilt ja maalimine – värv – on osa inimesest, osa meist kõigist. Kujund ja värv annavad lõputuid kooslusi – nii tuttavaid kui vähem tuttavaid. Kujundid ja värvid korduvad, kuid ei kattu kunagi. On omamoodi absurdne hinnata pildi tegijat, mis on kujutav ise, kuid kõlab nagu. Tee nagu see või nagu nemad seal on harjutuslikult muidugi… Loe rohkem »

Sibylle Saare maalinäitus “Puudutus” 02.05-28.05.2022

Näitus on avatud Tallinna Õpetajate Maja galeriis 02.05-28.05.2022, E-R 09-17. Sissepääs tasuta  

Tallinna Vaba Waldorfkooli õpilastööde näitus “Hingega kogetud maailm” 11-30.04.2022

Aprillis on Õpetajate Maja galeriis avatud Tallinna Vaba Waldorfkooli õpilastööde näitus “Hingega kogetud maailm” Gümnaasiumi noor otsib vastust küsimustele – kes mina olen? Missuguses maailmas ma elan? Mis on minu võimalus selles maailmas? Kunstiprojektidega töötamine, näiteks erinevate portreede joonistamine, ka iseenda portreteerimine, annab võimalusi avastamiseks ja nende küsimustega töötamiseks. Kunstiga tegelemine, võimaldab noortel inimestel ümbritsevat… Loe rohkem »

Näitus „Mitteruumilised seosed“

Tallinna Õpetajate Maja galeriis on alates 1. märtsist avatud Rahvusvahelise Kunsti Laboratooriumi rühmituse kunstnike näitus „Mitteruumilised seosed“. Rahvusvahelise Kunsti Laboratooriumi rühmituse kunstnikke on alati ühendanud ja ühendab ka praegu võime väga teravalt ning peenelt tunnetada ümbritseva maailma nähtusi ja sündmusi, mõista ja tajuda inimesi, neile sügavalt kaasa elades, – ning mis kõige tähtsam, vajadus väljendada… Loe rohkem »

Irina Runa ja Santa Zukker’i maalinäitus “North/South” 24.01.-28.02.2022 Tallinna Õpetajate Majas

Tallinna Õpetajate Maja galeriis on alates 24. jaanuarist avatud Irina Runa ja Santa Zukker’i võluvate maalide näitus, mis on keskendunud poolustele ning nende mõjule inimhingele ning kunstile.   Runa/ Lõuna: Teema on seotud lõunakaare, päikese ja Vana-Egiptuse päikesemüütidega. Päike kui peamine eluenergia allikas maa peal on alati sümboliseerinud inimese vaimu, eluandvat energiat ja jumalikku sädet…. Loe rohkem »