Jaapani kodused toidud

Kas soovid enda igapäevast toidulauda põnevalt ja tervislikult rikastada ning sellega ka peret ja sõpru üllatada? Koolitusel saad võimaluse heita pilgu Jaapani kööki, tutvud Jaapani toidukultuuri põhitõdedega ja õpid valmistama kõige traditsioonilisemaid Jaapani koduseid toite koos ehtsa jaapanlannaga.

Koolitusel valmistame koos jaapanlaste traditsioonilisi toite - Tempurat, Misosuppi ja Onigirit. Tempura on jaapanlaste lemmik, milles on ühendatud Jaapani toiduvalmistamise kunsti olulisemad omadused. Alati kasutatakse vaid täiesti värskeid tooraineid, mis sobivad vastava aastaajaga. Toidud serveeritakse kaunilt ja kunstipäraselt. Tulemuseks on Jaapani kokakunsti üks tippsaavutusi - friteeritud toit, mis on tervislik, kerge ja värske maitsega. Misosupp on Jaapani rahvustoit, mida saab valmistada mitmel viisil lähtuvalt aastaajast ning olemasolevast toorainest. Misosupp tasakaalustab jaapanlaste toidulauda ja on jaapanipärase hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögi oluliseks osaks. Onigirit võib naljatamisi kutsuda jaapanlaste võileivaks. See on ovaalne või ümara kujuga riisipallike, mille sisse on pandud täidis. Onigirit on mugav võtta kaasa piknikule või ampsata kerge lõunasöögi asemel.   Kui toitude valmistamine on selge, siis hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega.

Koolitusel tutvud eelpool nimetatud toitude valmistamiseks vajalike toorainetega - Ume-shu (Jaapani ploomivein), Jaapani roheline tee, jaapanlaste lemmikpuuviljad. Saad koolitusmaterjalid ja väikese meene.

kursuse detailid

Koht:
Tallinna Õpetajate Maja, Vene 5, Vürtsituba või mujal
Juhendab:
Jaapani koduseid toite valmistavad Sinuga Mitsue Yoshimura ja Kertu Bramanis.
Hind:
Hind sõltub koolituskoha ja teemade valikust, koolituse kestvusest ja inimeste arvust
Grupi suurus:
Soovitavalt alates 10 inimest
Lisainfo:
Tiiu Paas, tel 615 5162, 554 8856, tiiu@opetajatemaja.ee