Prantsuse veinide koolitus

Kursusel õpime lähemalt tundma Prantsusmaa veine, saame esmased teadmised veinitootmisest ja selle ajaloost. Igas loengus degusteerime nelja erinevat veini.

Kursuse läbiviija pakub oma teadmistest ja praktikast lähtuvat loengusarja, mis on pikitud reaalsete näidete ja sõbraliku huumoriga.

Kursuse juhendaja Rünno Lumiste on veine importiva Le Vignoble tegevjuht ja TTÜ dotsent.
Triin Lumiste töötab Le Vignoble OÜ-s sommelier'na.

Lektorid on optimistlikud ja hea huumorimeelega.

Kursuse detailid

Asukoht:
Tallinna Õpetajate Maja, Apteegi 6
Aeg:
30. okt., 6. nov., 15. nov., 20 nov., ja 27. novembril 2018 kell 18.00-20.00
Maht:
10 h
Juhendaja:
Rünno Lumiste
Hind:
79 € / 67,15 €
Grupi suurus:
14 inimest
Lisainformatsioon:
Soodushind -15% Tallinna haridustöötajatele, ISIC ja ITIC kaardi omanikule.
Koolitusjuht:
Tiiu Paas 615 5162 / 5548856 tiiu@opetajatemaja.ee

Kursuse teemad

1. tund: Prantsuse veinipiirkonnad (üldtutvustus) 30. oktoober (teisipäev)
Põhimõisted. Sildid, pudelid, tünnid, mullad, kliima, viinamarjad, veini transport,
AOC süsteem. Valge ja punase veini tootmine.

2. tund: 6. november (teisipäev)
Rooma impeeriumi sissetung ja Rhone oru veinid. Provence veinid.
Paavstid ja Avignon. Syrah, viognier ja grenache viinamarjad.

3. tund: 15. november (NELJAPÄEV)
Prantsuse kuningad ja veinid (Burgundia ja Beaujolais veinipiirkonnad).
Burgundia hertsogid, Valois-de dünastia, Bourbonide dünastia.
Pinot Noir, Chardonnay ja Gamay viinamarjad. Lyoni köök.

4. tund: 20. november (teisipäev)
Alsace veinid. Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris ja Pinot Blanc viinamarjad.
Alsace toidud

5. tund: 27. november (teisipäev)
Veini ja toidu sobitamine. Veini sobitamine juustudega. Champagne (Šampanja) ja vahuveinid.

Veinide degusteerimise eest eraldi juurde ei pea maksma, see on juba kursuse hinna sees.